Laboratorios VIRCELL S.L. Headquarters

Design, project, and project management

Description

With this new building, the Laboratorios Vircell company had two objectives: to obtain space to accommodate the fast growth of its company, and to have headquarters representative of the image they wish to project. The project's location on the Health Sciences Technological Park (PTS) of Granada, and its visibility from the Ronda Sur highway were determinant in the design.

The building has 5.500 m ² distributed among seven stories above ground destined to laboratories and offices, and three basements used for parking and storage.

The project consisted in integrating a milimetric and functional program where the complex utilities played a fundamental role, with an iconic and striking exterior characterized by a set of volumes identified by white GRC and the bright and transparent green of polycarbonate.

 

Location
Parque Tecnológico de la Salud de Granada
Client
Vircell S.L.
Year
2010-2013
Coauthors
Juan Antonio Torres-Lacal